Επιστροφή Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer

Σάκης Ξενούδης

 

Εισαγωγή
Μετάβαση στο IEROPSALTIS.COM
Μηνιαία Μουσικά Αφιερώματα
Αρχείο Πολυφωνίας
Παραδοσιακά
Christmas Music
Μουσική MIDI
Αρθρογραφία
Δισκογραφία
  

  

 

        English

 

 

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το μουσικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε…..Ένα ταξίδι μέσα απο τους ήχους του όρους Παγγαίου, της Θράκης και της Ανατολής. Μια συνάντηση ηχοχρωμάτων που σε μαγεύει στο πέρασμά της. Τη μουσική αυτή φιλτράροντας τη μέσα από τα βιώματά μου σας την παρουσιάζω ως ένα κομμάτι της καρδιάς μου που ήθελα να εξωτερικεύσω. Συνοδοιπόροι σ’αυτό το ταξίδι ήταν σπουδαίοι μουσικοί: ο Σταύρος, ο Ρωμαίος, ο Κυριάκος και ο Δημήτρης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου….. Ευχαριστώ πολύ τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη για την παραχώρηση του τραγουδιού ‘’Καραγατσιανή’’ και τον στιχουργό Φίλιππο Γράψα για την παραχώρηση του τραγουδιού ‘’Βοσπορίτισσα’’ στο cd μου. Iδιαίτερα ευχαριστώ τον Γιώργο Δεμελή, καθηγητή μου στο κανονάκι, εκλεκτό φίλο και συνεργάτη, ο οποίος επιμελήθηκε αυτή τη δουλειά, με όλη του την αγάπη και το μεράκι που τον διακρίνει για την παραδοσιακή μας μουσική.

Σάκης Ξενούδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Σάκης Ξενούδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και κατάγεται από την Νικήσιανη-Παγγαίου. Απο μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόλησή του με την Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική κοντά στους δυο μεγάλους δασκάλους της Ψαλτικής Τέχνης και του Δημοτικού τραγουδιού, τον κ. Βασίλειο Μπαντή και τον κ. Ευάγγελο Δασκαλούδη.

Στη συνέχεια σπούδασε Βυζαντινή μουσική κοντά στον εξαίρετο καθηγητή της Ψαλτικής Τέχνης κ. Χαράλαμπο Μουζουρίδη παίρνοντας το Πτυχίο και το Δίπλωμα της Βυζαντινής μουσικής με βαθμό Άριστα παμψηφεί από την σχολή Βυζαντινής μουσικής ‘’Κοσμάς ο Μελωδός’’ Ξάνθης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θες/νίκης, καθώς επίσης και Ανωτέρων Θεωριτικών Ευρωπαϊκής μουσικής.

Έπειτα σπούδασε κανονάκι με δάσκαλο τον κ. Γεώργιο Δεμελή στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης και στη συνέχεια εμπλουτίζει τις γνώσεις του με τον διακεκριμένο κανονίστα της κρατικής ορχήστρας Κων/πολης GÖksel Baktagir, το οποίο διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης.

Επίσης συνεργάζεται με τον διακεκριμένο κ. Περικλή Μαυρουδή, καθηγητή Ανωτάτων Παιδαγωγικών Σχολών, στη διδασκαλία της Ψαλτικής Τέχνης στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης και στον Ακαδημαϊκό Μουσικό Όμιλο «Μαϊστορες της Μακεδονίας» ως σολίστ στο κανονάκι και στο παραδοσιακό τραγούδι, καθώς και με τον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως κ. Ευάγγελο Νανάκο και χοράρχη του παραδοσιακού συλλόγου Μικρασιατών ‘’Η Αγία Φωτεινή’’ Ελευθερίου Κορδελιού Θες/νίκης, σε δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσης έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές, όπως: Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Μάνου, Βασίλη Κασούρα, Αλέξη Παρχαρίδη, Στάθη Νικολαίδη, Πελαγία Νικολαίδου, Dilek Kots, Σταύρο Παζαρέντση, και με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες», στη δισκογραφία, σε συναυλίες, σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Μύστης της Ιεράς Παραδόσεως, της του Δαμασκηνού Τέχνης, διακονεί το δεξιό αναλόγιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Επανομής Θες/νίκης ως πρωτοψάλτης.
 

ΤΙΤΛΟΣ:  Όσα βουνά κι αν πέρασα... Επιτραπέζιο της
                 Μακεδονίας
(1860KB)
ΤΙΤΛΟΣ:  Κοράσιον ετραγούδησε... Συρτός χορός του
                 Παγγαίου
(1650KB)
ΤΙΤΛΟΣ:  Ένα Σαββάτο βράδυ καλέ Μαρία...
                
Καλαματιανός χορός της Μακεδονίας
(1320KB)
 
ΤΙΤΛΟΣ:  Βοσπορίτισσα...  Κουρδική παραδοσιακή
                 μελωδία
(1690KB)
 

 

Είσοδος Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer
 

Copyright © 2003 [ Vocal Music by Dimitrios Houpas ]. All rights reserved